Dia Universal del nen

Avui és el dia Universal del nen, i volem celebrar-ho amb vosaltres traient el nen que tenim dins amb aquest challenge.

Altres anys ho hem celebrat amb la Carrera Solidaria, col·laborant amb Save the Children, esperem que prompte puguem tornar a fer-ho.

Esperem que us agradi.

Dia mundial contra el càncer

El 4 de febrer se celebra el Dia Mundial contra el Càncer, promogut per La Organització Mundial de la Salut, el Centre Internacional de Recerques sobre el Càncer (CIIC) i la Unió Internacional contra el Càncer (UICC) amb l’objectiu d’augmentar la conscienciació i mobilitzar a la societat per a avançar en la prevenció i control d’aquesta malaltia.

codi internacionalalimentació saludableRecomanacions activitat fisica per joves

Taller Masculinitat i violència

 

biblioteca IES Algarb

 

Xerrades per als alumnes de batxillerat. La temàtica s’emmarca dins de la celebració del dia internacional de l’eliminació de la violència contra la dona, amb el títol de “masculinitat i violència”. L’enfocament que se pretén donar és el de potenciar el canvi positiu cap a una masculinitat distinta a la tradicional que sustenta la violència; reflexionar sobre els canvis necessaris, en primer lloc per part dels homes, però també de la societat en el seu conjunt i motivar als joves per anar cap a una societat igualitària. El taller serà impartit per Ritxar Bacete (especialista en gènere, masculinitats, feminisme, polítiques d’igualtat, paternitat positiva i economia del desenvolupament).

Dia mundial de l’alimentació 2019

dia_mundia_alimentacion_19.jpg

Con el lema “NUESTRAS ACCIONES SON NUESTRO FUTURO. UNA ALIMENTACIÓN SANA PARA UN MUNDO #HAMBRECERO”, la FAO pone de manifiesto el cambio drástico de dietas y hábitos alimentarios en nuestra población, lo que unido al sedentarismo nos   deja un escenario de 672 millones de adultos y 124 millones de niños obesos, mientras que más de 820 personas padecen hambre.

La dieta poco saludable constituye el principal factor de riesgo de muertes por enfermedades no transmisibles, incluidas las cardiovasculares, la diabetes y ciertos tipos de cáncer y se estima una contribución a una quinta parte de las muertes a nivel mundial.

Hay que añadir a estos datos que el modo en que funcionan los sistemas alimentarios, con una producción de alimentos intensificada, combinada con el cambio climático, está causando una pérdida rápida de biodiversidad. Hoy en día, solo nueve especies de plantas representan el 66% de la producción total de cultivos, a pesar del hecho de que a lo largo de la historia, más de 6000 especies se han cultivado para obtener alimentos. Una variedad diversa de cultivos es crucial para proporcionar dietas saludables y salvaguardar el medio ambiente.

El mensaje de la FAO sin embargo es optimista en cuanto a la disponibilidad de soluciones y herramientas asequibles para reducir todas las formas de malnutrición.

Para empezar a actuar la FAO incluye unas recomendaciones alimentarias básicas e invita a que se consulten las recomendaciones o guías alimentarias de cada país (http://www.fao.org/nutrition/education/food-based-dietary-guidelines/regions/countries/spain/es/), cuyo objetivo es informar a los ciudadanos de cómo dirigir sus dietas hacia una alimentación saludable (http://www.fao.org/world-food-day/take-action/es/).

Benvinguts al curs 2019-2020

El nou curs ja ha començat. Saps quins hàbits vols canviar al curs 2019-2020?  Des de la comissió de Promoció de la Salut t’ajudem a elaborar unes propostes saludables per a gaudir i mantenir una bona qualitat de vida:

  • Fora els mals hàbits. El consum de tabac és una de les principals causes de malalties i de l’envelliment cel·lular. Acomiada’t d’ell i, si és necessari, busca ajuda.
  • Comença a fer exercici. Mai és tard per a començar a realitzar exercici, així que comença a practicar alguna activitat física, de forma progressiva i adequada al teu estat de forma. El teu cos i la teva ment ho agrairan.
  • Exercita la teva ment amb passatemps i exercicis mentals… El nostre cervell també necessita passar pel gimnàs.
  • Aprèn a desconnectar. Aprofita les teves estones d’oci per a relaxar-te i desconnectar. Aparca el mòbil i l’ordinador i gaudeix d’un llibre o d’una bona conversa amb amics o família.
  • Cuida la teva alimentació. Segueix una dieta equilibrada i no oblidis incloure fruita, verdura i peix. Es pot menjar de tot, però en les quantitats adequades.

Llista confeccionada! A començar el curs amb reptes saludables i a gaudir de tot el que està per arribar. Bon començament de curs!

FORMACIÓ PROGRAMA ALERTA ESCOLAR. PRIMERS AUXILIS

Avui han vingut al centre dues infermeres del CS Sant Jordi per a donar-nos la formació de primers auxilis per al professorat i ensenyar-nos el Programa Alerta Escolar.

Estem molt agraïts per la col·laboració del centre de salut i per l’assistència del nostre professorat que sempre es preocupa de la seva formació.